Dzisiaj podzielimy si臋 z Wami przepisem na pyszne babeczki, kt贸rymi raczy nas Iwa Kunka 馃檪

Sk艂adniki
450g mro偶onego szpinaku
3 jajka
1 i 1/2 szklanki cukru
1 i 1/3 szklanki oleju
2 szklanki m膮ki
2 艂y偶eczki proszku do pieczenia
1 opakowanie cukru waniliowego ewentualnie 1 laska wanilii

Szpinak rozmrozi膰 i odcisn膮膰 z nadmiaru wody. W razie potrzeby posieka膰. Odstawi膰 na bok.

Jajka zmiksowa膰 z cukrem, doda膰 olej i przesian膮聽m膮k臋 z proszkiem do pieczenia. Wymiesza膰 wszystkie sk艂adniki i doda膰 szpinak.

Gdy wszystkie sk艂adniki b臋d膮 r贸wnomiernie wymieszane prze艂o偶y膰 do foremek na babeczki.

Piec ok 30 min w temperaturze 180 stopni do tzw suchego patyczka.

Smacznego 馃槈